Jefferson Airplane – Long John Silver

 1.470,00

Jefferson Airplane – Long John Silver

Label:Grunt – FTR-1007

Format:Vinyl, LP, Album, Stereo, Fold Out Cover (Perforated)

Country:Germany

Released:Aug 1972

Genre:Rock

Style:Psychedelic Rock

 

KAPAK:NM

PLAK:NM

Kapak ve Plak yeni gibi

Stok kodu: 194 Kategoriler: Etiketler: ,

Açıklama

Jefferson Airplane – Long John Silver

Long John Silver, Amerikalı rock grubu Jefferson Airplane’in yedinci stüdyo albümü ve 1989’a kadar tamamen yeni parçalardan oluşan son albümüdür. Albüm 1972 yılında Grunt FTR-1007 adıyla kaydedilmiş ve yayımlanmıştır.

Grunt Records için gerçekleştirdikleri birkaç solo projenin ardından Jefferson Airplane üyeleri (Paul Kantner, Grace Slick, Jorma Kaukonen, Jack Casady, Joey Covington ve Papa John Creach dahil) Eylül 1971’de yayımlanan Bark albümünden bu yana ilk kez Mart 1972’de stüdyoda bir araya geldi. Wally Heider Stüdyoları’ndaki kayıtlar yaklaşık üç ay sürdü, ancak tansiyon yüksekti ve birkaç şarkı her üyenin kendi parçasını ayrı ayrı kaydetmesiyle kaydedildi.Crosby, Stills, Nash and Young’dan David Crosby kayıtlara katıldı, ancak Crosby’nin vokalleri plak şirketinin ısrarı üzerine kayıttan çıkarıldı.

Joey Covington kayıtlar sırasında gruptan ayrıldı ve deneyimli session davulcusu John Barbata (eski The Turtles ve Crosby, Stills, Nash & Young) ve Hot Tuna’dan Sammy Piazza kayıt sürecinin geri kalanında gruba eşlik etti. Barbata nihayetinde Covington’ın yerini alarak üç şarkı dışında tüm şarkılarda çaldı.

Kayıtlar Mayıs 1972’de tamamlandı; albümün planlanan Temmuz çıkışından önce, RCA Records grubun “The Son of Jesus” şarkısındaki “İsa’nın piç oğlu “na atıfta bulunan bir dizeyi çıkarmasını talep etti.Şarkının canlı performanslarında bu dizeye dokunulmadı.

Grubun Grunt Records etiketiyle yayımlanan albümü, Jefferson Airplane’in 1966’daki ilk albümünden bu yana en az başarı gösteren çalışması oldu ve Billboard albüm listesinde ancak 20 numaraya kadar yükselebildi.

Orijinal plak sürümü (1972) bir puro kutusunun kopyası şeklinde katlanan bir albüm kapağına sahiptir. Plak kolunda bir puro resmi vardır; bu resim daha sonra CD sürümlerinde kapak resmi olarak kullanıldı. Kutunun iç alt kısmı bir marihuana fotoğrafıyla kaplıydı.

Bazı parçalar dışında tüm sözler Grace Slick tarafından yazılmıştır.

A1                          Long John Silver

A2                          Aerie (Gang Of Eagles)

A3                          Twilight Double Leader

A4                          Milk Train

A5                          The Son Of Jesus

B1                          Easter?

B2                          Trial By Fire

B3                          Alexander The Medium

B4                          Eat Starch Mom

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Jefferson Airplane – Long John Silver” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hoşunuza gidebilir…