Pearl Jam – Vs.

 1.480,00

Pearl Jam – Vs.

Label: Sony Music – 88697843131, Epic – 88697843131, Legacy – 88697843131

Format: Vinyl, LP, Album, Reissue, Remastered, 180 Gram, Gatefold

Country:Europe

Released:Apr 15, 2011

Genre: Rock

Style:    Alternative Rock, Grunge

 

KAPAK: NM

PLAK:NM

Kapak ve Plak yeni gibi

Stok kodu: 244 Kategoriler: Etiketler: , ,

Açıklama

Pearl Jam – Vs.

Vs. Amerikalı rock grubu Pearl Jam’in 12 Ekim 1993’te Epic Records aracılığıyla yayınlanan ikinci stüdyo albümü.  1991’deki ilk albümleri Ten’i desteklemek için yapılan  turne programından sonra, Pearl Jam 1993’ün başlarında stüdyoya yöneldi. Vs. albümü, grubun önceki albümüne kıyasla daha ham ve daha agresif bir yona sahip. Grubun yapımcı Brendan O’Brien ile ilk işbirliği ve davulcu Dave Abbruzzese ile ilk albümüdür.

Pearl Jam, albümün herhangi bir single’ı için müzik videoları çekmedi ve Vs. için tanıtım çabalarını düşük tuttu. Vs. Satışa çıktığı ilk beş günde 950.378 kopya satarak, ilk satış haftasında en çok satan albüm oldu ve bu rekoru  beş yıl elinde tuttu. Albüm beş hafta boyunca Billboard 200 listesinde bir numarada yer aldı. Albüm eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki RIAA tarafından 7  platin sertifikası aldı.

Albümdeki konular arasında çocuk istismarı (“Daughter”), silah kültürü (“Glorified G”), polis ırkçılığı (“W.M.A.”) ve medya (“Blood”) yer alıyor.

“Daughter”, öğrenme güçlüğünü anlamadıkları için ebeveynleri tarafından istismara uğrayan bir çocuğun hikayesini anlatıyor; ” Dissident “, siyasi bir kaçağı konuk eden bir kadının hikayesini anlatıyor; ” Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town “, tüm hayatı boyunca küçük bir kasabada mahsur kalan yaşlı bir kadının hikayesini anlatıyor.

Grubun basçısı Jeff Ament tarafından fotoğraflanan albümün kapak resmi, Victor, Montana’daki Lifeline Farm’dan bir tiftik keçisinin siyah beyaz bir resmini içeriyor. Ament’e göre kapak, grubun o sırada nasıl hissettiğinin bir temsiliydi ve Ament “biz köleydik” diyordu.  Albüm kitapçığı, bir iş toplantısında “Bir daha asla kimseye güvenmeyeceğim” yazan bir sayfa da dahil olmak üzere, Vedder’in ek çizimlerini ve yazılarını içeriyor. Ayrıca kitapçık polis vahşetinin kurbanı olan Malice Green ile ilgili bir haberin bir bölümünü içeriyor.

 

A1                          Go

A2                          Animal

A3                          Daughter

A4                          Glorified G

A5                          Dissident

A6                          W.M.A.

B1                          Blood

B2                          Rearviewmirror

B3                          Rats

B4                          Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town

B5                          Leash

B6                          Indifference

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Pearl Jam – Vs.” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hoşunuza gidebilir…