Killing Joke – Killing Joke

 1.275,00

Killing Joke – Killing Joke

Label:    Spinefarm Records – SPINE515292

Format: Vinyl, LP, Album, Reissue, Gatefold

Country:Europe

Released:Dec 11, 2020

Genre: Rock

Style:    New Wave, Post-Punk

 

KAPAK: NM

PLAK: NM

Kapak ve Plak yeni gibi

Stok kodu: 403 Kategoriler: Etiketler: , ,

Açıklama

Killing Joke – Killing Joke

Killing Joke, İngiliz post-punk grubu Killing Joke’un Ekim 1980’de E.G. tarafından Polydor Records aracılığıyla yayımlanan ilk stüdyo albümü. Albüm 25 Ekim 1980’de UK Albums Chart’a 41 numaradan giriş yaptı ve daha sonra 39 numaraya kadar yükseldi.

Şarkıcı ve klavyeci Jaz Coleman 1978’in sonlarında davulcu Paul Ferguson ile tanıştı. Kısa süre sonra gitarist Geordie Walker’ı ve ardından basçı Youth’u işe aldılar. Birkaç single yayınladıktan ve  Almost Red EP’sini tanıttıkları küçük bir turneden kısa bir süre sonra, Ağustos 1980’de Londra’daki Marquee Stüdyolarında Killing Joke’u kaydettiler.

Albümün prodüksiyonu grup tarafından yapıldı. Sadece “teknik bilgisini istediğimiz şeyi, istediğimiz şekilde aktarabilecek bir mühendis” istiyorlardı. Bizi olduğumuz gibi kabul etmeli”. Albümü stüdyoda mümkün olduğunca “basit” bir şekilde, “hiç overdub yapmadan” canlı olarak kaydettiler; Ferguson “Farkın olduğu yer miksajdır” diye açıkladı. Mühendis Phil Harding albümün kaydının yalnızca iki hafta sürdüğünü söyler. Albümün sözleri Coleman ve Ferguson tarafından siyaset, ölüm, ikiyüzlülük, insan doğası, kirlilik ve sürgün gibi konulardaki görüşlerini ifade ederek yazıldı.

Albümün kapağı , Don McCullin’in, 8 Temmuz 1971’de Kuzey İrlanda’nın Derry kentinde İngiliz Ordusu tarafından atılan CS gazı bulutlarından kaçmaya çalışan genç isyancıların fotoğrafına dayanmaktadır. Orijinal fotoğraf, 1972’nin başlarında aynı kentte gerçekleşen ve Kanlı Pazar olarak bilinen günden birkaç ay önce çekilmiştir.

Killing Joke, Ekim 1980’de o zamanlar Polydor Records tarafından dağıtılan E.G. Records tarafından piyasaya sürüldü. 25 Ekim 1980’de UK Albums Chart’a girdi ve 39 numaraya ulaştı.

Albümden iki single çıktı: “Wardance” ve “Requiem”.

Albüm  heavy metal hayranları için “bir yeraltı klasiği” olarak adlandırılmıştır.Dave Grohl albümü en sevdiği albümlerden biri olarak göstermiştir.”The Wait” Metallica tarafından 1987 yılında The $5.98 E.P. – Garage Days Re-Revisited EP’sinde coverlanmış. “Requiem” 1997 yılında Foo Fighters tarafından “Everlong” single’ının B yüzü olarak coverlandı.

A1                          Requiem

A2                          Wardance

A3                          Tomorrow’s World

A4                          Bloodsport

B1                          The Wait

B2                          Complications

B3                          S.O.36

B4                          Primitive

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Killing Joke – Killing Joke” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hoşunuza gidebilir…