Led Zeppelin – Untitled

 1.880,00

Led Zeppelin – Untitled

Label:    Atlantic – 8122-79657-7, Atlantic – 8122796577

Format:Vinyl, LP, Album, Reissue, Remastered, Stereo, Gatefold, 180g

Country:Europe

Released:Oct 24, 2014

Genre: Rock

Style:    Hard Rock, Blues Rock

 

KAPAK: NM

PLAK: NM

Kapak ve Plak yeni gibi

Stok kodu: 451 Kategoriler: Etiketler: , ,

Açıklama

Led Zeppelin – Untitled

İngiliz rock grubu Led Zeppelin’in genellikle Led Zeppelin IV olarak bilinen isimsiz dördüncü stüdyo albümü. 8 Kasım 1971’de Atlantic Records tarafından yayımlandı. Gitarist Jimmy Page’in yapımcılığını üstlendiği albümün kayıtları Aralık 1970 ile Şubat 1971 arasında, çoğunlukla Headley Grange adlı kır evinde gerçekleştirildi. Albüm grubun en bilinen kaydı olan sekiz dakika uzunluğundaki “Stairway to Heaven “ı içeriyor.

Gayriresmi kayıt ortamı gruba ilham vererek farklı düzenlemeler denemelerine ve çeşitli tarzlarda şarkılar yaratmalarına olanak sağladı. Grubun bir önceki albümü Led Zeppelin III’ün (1970) eleştirmenlerden ılımlı eleştiriler almasının ardından, dördüncü albümlerinin resmi olarak isimsiz olmasına ve bunun yerine kapakta isim veya başka herhangi bir ayrıntıya yer verilmeden her grup üyesi tarafından seçilen dört sembolle temsil edilmesine karar verdiler. Önceki iki albümden farklı olarak gruba konuk müzisyenler katıldı: “The Battle of Evermore “da şarkıcı Sandy Denny ve “Rock and Roll “da piyanist Ian Stewart. Önceki albümlerde olduğu gibi malzemenin çoğu grup tarafından yazıldı, ancak Memphis Minnie blues şarkısı “When the Levee Breaks “in hard rock yeniden yorumu olan bir cover şarkı.

Eleştirel ve ticari açıdan büyük bir başarı yakalayan albüm, Led Zeppelin’in dünya çapında 37 milyondan fazla kopya satarak en çok satan albümü oldu. ABD’de ve tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri olan albüm, eleştirmenler tarafından düzenli olarak tüm zamanların en iyi albümleri listelerinde üst sıralara yerleştirildi.

 

A1                          Black Dog

A2                          Rock And Roll

A3                          The Battle Of Evermore

A4                          Stairway To Heaven

B1                          Misty Mountain Hop

B2                          Four Sticks

B3                          Going To California

B4                          When The Levee Breaks

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Led Zeppelin – Untitled” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hoşunuza gidebilir…